Kunsthumaniora Brussel

over

Kiezen voor onze school

Ben jij op zoek naar een onderwijsvorm die openstaat voor alle levensbeschouwingen en wil jij ook de optimale ontwikkeling van je mogelijkheden koppelen aan maatschappelijke betrokkenheid?
Dan biedt het GO!, Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, je het pedagogisch project dat bij jouw persoonlijkheid past.

Beschik jij bovendien over artistieke talenten die je naar het podium leiden en opteer je daarnaast ook voor een uitstekende algemene vorming die een succesvolle doorstroming naar alle richtingen van het hoger onderwijst garandeert?

Verwacht je een dynamisch en enthousiast team van leerkrachten-kunstenaars die een individueel artistiek traject voor jou uitstippelen en leerkrachten algemene vakken die o.a. ook via projecten en extra-murosactiviteiten je horizon verruimen en bouwen aan een sterk fundament voor je toekomst?

Zijn kunst en creativiteit jouw passie en wil je heel graag aan je eigen ontplooiing meebouwen met zin voor verantwoordelijkheid, zelfdiscipline en respect voor anderen en voor jezelf?

Kortom, wil jij helemaal geen "brick in the wall" worden, maar wens je wel de ruimte en de vrijheid van een aangenaam leerklimaat voor de ontwikkeling van alle aspecten van je persoonlijkheid en talent?

Dan heten wij je van harte welkom in één van de diverse afdelingen van onze Kunsthumaniora Brussel.

Onze eerste graad biedt een volwaardige ASO-opleiding met een brede artistieke kijk. Zo kun je groeien tot een muzisch-creatieve jongere die niet alleen uitstekend voorbereid is op verdere studies aan onze school, maar die zijn weg ook elders kan verderzetten.

Overigens, mocht je les hebben gevolgd aan een andere school, dan kun je altijd probleemloos doorstromen naar onze tweede en derde graad.

In de afdeling Woordkunst-Drama ontdek je niet alleen alle facetten van het "woord" maar ook van dans, muziek en theater. Bovendien bieden wij ook het vak audiovisuele vorming. Dit maakt de Kunsthumaniora Brussel uniek in het onderwijslandschap.

De kunstrichting Muziek heeft twee luiken: de klassieke afdeling en de richting jazz. In beide opleidingen staat podiumervaring centraal: daar zorgt niet alleen een rijk gevulde concert- en reisagenda voor, maar ook het contact met organisaties buiten onze "brede" school.

Onze dansafdeling spitst zich toe op Hedendaagse Dans. Dit is zeker geen toeval: in het culturele hart van Brussel neemt dans een speciale plaats in dankzij wereldberoemde choreografen. Onze school zorgt enerzijds voor de noodzakelijke doorgedreven technische opleiding en anderzijds wordt gewerkt aan individuele lichaamsexpressie.

In de afdeling Podiumtechnieken leer je hoe klank, licht en andere technische aspecten essentieel zijn bij voorstellingen van welke aard ook. Een intense samenwerking met al onze afdelingen ligt dan ook voor de hand. Ook hier is ervaring immers het kernwoord.

Heb jij al een diploma Secundair Onderwijs op zak en heb jij ook artistieke aspiraties, dan is er gelukkig voor jou het derde jaar van de derde graad Bijzondere Muzische Vorming. Musical, klassieke muziek, jazz en woord zijn de richtingen die je speciaal voorbereiden op hogere artistieke studies.

Mocht je graag meer informatie krijgen neem dan telefonisch contact op (02 504 06 05).
Uiteraard zijn wij altijd bereid je ook tijdens een persoonlijk gesprek in te lichten.


Jurgen Wayenberg
Directeur