De Jossen - 16 mei 2018

De Jossen
16 mei 2018

20180516 internaat dejossen

Intrigerende versie van ‘De Jossen’ (Tom Lanoye) door jonge Brusselse kunstenaars, in een regie van Geoffrey Debondt.

Voor deze voorstelling gaat Geoffrey - oudleerling en intussen beloftevolle theatermaker - aan de slag met 13 jongeren die verblijven in ‘De Muze’, het internaat van de Kunsthumaniora te Brussel.

In deze creatie balanceren de acteurs op het spanningsveld tussen individu en groep. Ze zijn op zoek naar hun plaats in de wereld, maar angstig voor de reactie van de gemeenschap. Hoeveel speelruimte is er voor het eigen ‘ik’ en wat is de prijs die er voor moet betaald worden? Komt er een punt waarop ze zich niet meer kunnen conformeren en ze de ongeschreven codes van de gemeenschap doorbreken? A quoi bon, of zijn ze dan toch niet allen gelijk …

Geoffrey kreeg de vraag om samen met de internen van het internaat ‘De Muze’ een muziektheater te maken. Het resultaat is een uniek cross-over project geworden waarbij muzikanten en dansers acteren, woordkunstenaars muziek maken, jonge modeontwerpers zingen en vice versa.

Jong talent in de schoot van die fantastische stad aan de Zenne, op het kruispunt van jeugd en volwassenheid, vol goesting om door te breken en elk met hun eigen verhaal samen op het podium in een afgewerkte voorstelling die professioneel omkaderd is qua concept en scenografie.

 

Debondt studeerde af aan de Musicalafdeling van het Koninklijk Concervatorium Brussel. Na grote Professionele producties als “Assepoester’s tamelijk ware verhaal” en “The Beauty & the Beast”, besloot hij zich verder te specialiseren als docent en regisseur. Zo werkte hij reeds voor grote bedrijven als Studio 100/Plopsa & Production Pirates. Ook is hij actief als backing vocal bij Helmut Lotti en is hij regelmatig op televisie te zien in verscheidene (gast)rollen.

 

Tekst: Tom Lanoye

Regie: Geoffrey Debondt

Muziek: Hannelore Bedert

Live-orkest: o.l.v. Laure Campion (piano, viool, cello & hobo)

Spel: Anaïs Bultinck, Pelle Bruyland, Sofie Cai, Rene Cobben, Noortje Daams, Odile Decock, Arno Hoornaert, Tjardo Planckaert, Imke Rymenants, Femke Temmerman, Chloë Van Houcke, Lou Vanoutryve, Aaron Vander EeckenNieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van onze school.

  • Chrysantenstraat 26
    1020 Brussel
  • Tel: 02/502.05.04
  • Chrysantenstraat 26
    1020 Brussel
  • Tel: 02/474.06.36 (na 17 uur)
    GSM: 0470 80 16 46

© Design by Germit Productions