Skip to main content
"Kunst is geen papje, geen snoepje waarvoor je alleen je bek hoeft open te doen. Het is vooral een kwestie van aandacht en geconcentreerde energie."
Hugo Claus
7de Jaar - Woord

Wat zijn de verwachtingen? Wat zijn de verwachtingen?

WIE BEN JE?

Je hebt je diploma Secundair Onderwijs op zak en wilt je een jaar onderdompelen in de wereld van het theater. Je wilt een carrière als professioneel film- of theatermaker en hebt veel goesting en motivatie om te creeëren! Je grote passie is theater of film. Je bent creatief en hebt veel inzet, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Je wil theoretische lessen en artistieke vakken combineren, en bent bereid tot samenwerking. Je wilt starten aan een doorgedreven, éénjarige opleiding en wil je voorbereiden op de toelatingsproeven van het Hoger Kunstonderwijs. Je wilt je ontwikkelen tot een jonge theatermaker die niet louter uitvoerder is, maar een zeer breed geschoolde podiumkunstenaar die van verschillende markten thuis is.

WAT BIEDEN WIJ?

We bieden je een jaar vol theaterervaringen. Je krijgt 28 uur per week intensief les met vaste vakken zoals spel, verbale vorming, dans, repertoirestudie, zang, koorzang, poëzie, kunstgeschiedenis en audiovisuele vorming. Ook verdiep je je in dramaturgie, literatuur en bewegingsleer. Je krijgt de kans om verschillende voorstelling te maken, met de hulp van een professioneel team van vaste leerkrachten en gastdocenten. Tijdens het jaar werk je samen met je klasgenoten aan artistieke projecten en voorstellingsmomenten. Onze afdeling werkt nauw samen met het RITCS School of Arts. We bereiden je voor op de toelatingsproeven van het Hoger Kunstonderwijs.

Coördinator: Bart Danckaert

intake
gesprek

Wil je graag aan het zevende jaar Woord starten? Dan kan je je inschrijven voor een intakegesprek. Zo leer jij ons beter kennen, en wij jou. Tijdens het intakegesprek polsen we vooral naar je motivatie, de reeds opgedane ervaring en de bereidheid zelfstandig te werken.

Klik hier om je in te schrijven voor het intakegesprek.

lessentabel

Vak 7de jaar
Hedendaagse Dans
4
Literatuur en Repertoire
2
Voorstellingspraktijk 
1
Dramaturgie
1
Toneel (project 1) 
5
Toneel (project 2) 
5
Toneel (project 3)
4
Voordracht en Welsprekendheid
3
Stemtraining
1
Stemvorming
1
Audio Visuele Vorming 2

jouw toekomst

De Kunsthumaniora Brussel bereidt je voor op een verdere doorstroming naar het Hoger Kunstonderwijs en de kunstwereld in het algemeen.